En uppdatering från ett fruset Herrsan

Postat i Okategoriserat kl. 23:05 av | Kommentarer (1) |

Nej men tjenare!

Jo, jag lever. Jag har bara tagit en liten semester från datorn i allmänhet och försökt ägna mina vakna timmar åt familjen, släkt och vänner under den här tiden jag spenderat hem-hemma i Herrsan. Det har varit så otroligt avkopplande att komma hem och bli ompysslad, slippa laga mat och allt sådant där. Dock börjar verkligheten sakta smyga sig på mig igen. Jag har tre tentor att skriva om knappt två veckor och måste börja plugga NU. Plus två projektarbeten som ska in samtidigt. Ett av dem har jag börjat på och kommit halvvägs med, men det andra har jag inte ens börjat med. Dock borde jag hinna skriva klart det när jag kommer tillbaka till Ronneby/Karlskrona och har en riktig dator att sitta vid och programmera. Projektet i LaTeX kan jag fixa på min MacBook, så det går framåt i alla fall. 

I morgon har jag en helt fri dag och då ska jag sätta mig och räkna igenom gamla mattetentor för dem två kurserna jag har tentor på. En av dem är en omtenta, så den vill jag verkligen klara! Sedan ska jag även ta mig igenom några gamla programmeringstentor. Men detta ska jag allt hinna med på en dag, det gäller bara att planera rätt och inte låta sig distraheras av något annat. För det första ska jag sova tills jag vaknar av mig själv och känner mig utvilad, annars är det kört på en gång... Utan sömn är det helt lönlöst att plugga, i alla fall när det kommer till mig själv. 

Nog snackat om mitt tråkiga plugg, vi har i alla fall riktig vinter här uppe, vilket glädjer mig! Jag har alltid gillat vintern lite mer än sommaren, då jag inte gillar dem där varma och klibbiga sommarnätterna när man ska sova eller alla jäkla småkryp som finns överallt. Vintern däremot, med sitt vita landskap och mysiga hemmakvällar under en filt framför en tänd brasa med en kopp te i handen, passar mig alldeles utmärkt. Jag gillar kylan och snön och mysiga promenader på de kalla vinterkvällarna. Och julen. Den bästa tiden på året! Dock är nyårsafton så otroligt överskattad enligt mig. Många drar till med årets största fest med nya, dyra känningar och alkohol i mängder. Jag, däremot, föredrar en god middag med gott sällskap, en snabb titt på raketerna och skåla ett glas champagne vid tolvslaget och sedan fortsätta snacka skit tills man drar sig hemåt. Det sällskapet jag ska fira med i år verkar ha ungefär samma tanke som mig själv så jag ser faktiskt fram emot nyår detta år. Sedan ska jag få träffa några vänner jag inte sett på ett bra tag och det gör det hela extra roligt. ^^

Nej men nu börjar ju hockeyn på tv, så detta får bli inläggets abrupta slut. Ha en fin kväll!Annons:

Kommentarer

  • Anna 2014-12-30 Föredrar också vintern och kylan :) Hoppas det gått bra med pluggandet idag!

Skriv en kommentar ♥