Viktoria

Namn: Viktoria Maria Haapaoja (yes, jag är halvfinsk)
Född: 15 Juli 1995 (19 år)
Bor: Den lilla hålan Herrskogen aka. "Herrsan"
Skola: Rudbeckianska Gymnasiet i Västerås, Naturvetenskapliga programmet med inriktning Internationell
Nicknames: Vicko, Vocki Pervi, Hoppahojja osv. (listan kan göras lång, men det är Vicko som jag mest blir kallad för ).


Lite mer "inside information" nurå. Jag går som sagt mitt sista år på gymnasiet på naturvetenskapsprogrammet med en internationell profil. Det innebär att min klass gör ett utbyte med Slovenien och Kina nu i trean (se bilder och mer information om detta här). Vi delar klassen på hälften varav varje hälft åker till respektive land och bor hos en värdfamilj under en vecka ungefär. Eftersom att jag går just natur så blir det en hel del plugg varje dag så jag har inte så mycket tid till annat. Lite tråkigt är det men det är bara att gilla läget och försöka göra det bästa av situationen.  Och ännu mer plugg blir det nu till hösten då jag kommit in på Blekinges Tekniska Högskola där jag ska läsa till civilingenjör inom spel- och programvaruteknik i fem år framöver. Det kommer bli ett helt nytt kapitel i mitt liv som jag ser mycket fram emot. Jag behöver lämna livet här i lilla Herrskogen bakom mig och börja om i en lite större stad, som Karlskrona, och göra något jag intresserar mig av. 

När jag då hinner göra något annat så brukar jag hänga med kompisarna, fotografera och träna. Jag rider även en till två gånger i veckan men brukade rida nästan varje dag innan jag började på Rudbeck, men jag växte tyvärr ur ponnyn och efter det så har jag inte hunnit med att skaffa en ny foderhäst. Tiden räcker inte till och eftersom jag måste pendla en timme till skolan så försvinner mycket tid och energi på det viset. Så i stället har jag skaffat mig ett gymkort hos World Class där jag försöker gymma så ofta jag kan.

Nu ska jag göra det absolut svåraste man kan göra: försöka beskriva mig själv som person. Ja du, man skulle kunna säga att jag är ganska tillbakadragen när jag träffar nya människor eller sådana som jag inte känner så bra, men om man lär känna mig så blir jag mer öppen och pratglad. Annars skulle jag beskriva mig som en positiv, omtänksam och milt koffeinberoende person, hehe. En kopp svart kaffe sitter aldrig fel om ni frågar mig.  Mer än så behöver ni egentligen inte veta om mig, ni kommer ändå kunna spegla min personlighet i mina inlägg så jag nöjer mig med att berätta detta för er. ^^

Jag försöker också att komma ut och fota lite då och då med min kamera som är en Canon EOS 1200D. Favoritmotivet är hästar, natur och detaljer. Bästa tillfället att fota för mig är under Strömsholmstävlingarna som hålls vid slottet varje sommar då det kommer massor med fina ekipage att fota. Jag har åkt dit varje år sedan jag var 6-7 år, skulle jag gissa på. Det ligger bara ett par minuter härifrån så då är det ju självklart att man åker och kollar. Dock har det inte blivit av de senaste två åren, då dem har höjt priset på inträdet alldeles för mycket de senaste åren... (Det var bättre förr när man kom in gratis.)

Ett annat stort intresse för mig är musik. Jag lyssnar seriöst konstant på musik och det är riktigt blandad musik jag lyssnar på. Det enda jag verkligen inte lyssnar på är de "moderna" låtar som spelas på radion 24/7. Men mest blir det en blandning av rockmusik & hiphop, soft rock och även "vanlig rockmusik". För att sammanfatta kan vi säga att jag mest lyssnar på rock. 

På instagram heter jag wiktoryyaa och ni hittar de senaste bilderna därifrån högst uppe i sidebaren.